Tovább késik a Final Fantasy XV

A várva várt Final Fantasy XV sajnos nem érkezik meg a korábban megígért időben, a fejlesztők újabb időpontot adtak meg a megjelenésre.

A rajongók számára nagy szomorúságot okoz, hogy a régóta készülő Final Fantasy XV megjelenése még várat magára, a fejlesztő (Square Enix) november 29-re halasztotta a kiadás dátumát. A késének a fő oka az optimalizálatlanságba keresendő, ami nagyon gyenge teljesítményt eredményez.

A játék vezető fejlesztője, Hajime Tabata bővebben beszámolt a csúszást eredményező okokról.

“Először még nem sikerült elégségesen optimalizálni a játékot” – mondta a vezető fejlesztő, ez nem volt meglepő információ, de a tovább nyilatkozatban már találunk új és érdekes kifogásokat. Tabata nyilatkozatában a következőket hallhattuk még: “Ráadásul számos különböző hiba van még a játékban, ahogy bizonyos területeken a frame rate is jelentősen leesik.  A karakterek sokszor természetellenesen lógnak, lebegnek a levegőben, vagy éppen furcsán, hibásan jelennek meg.” A fejlesztő azt mondta, hogy a hibák ellenére játszható már most is program, csak sok esetben zavaróak lehetnek ezek a program hibák.

A vezető fejlesztő abban bízik, hogy a jelenlegi hibák a megjelenésig orvosolhatóak és így már egy javított verzió jelenhet meg, Tabata a következőt mondta: “Ki fogjuk javítani a hibákat, sőt: ezek mellett a játékegyensúlyon is finomítunk.”

A másik fő indok, a késéssel kapcsolatban, az hogy a konzol tulajdonosok nagy része (Japán) nem rendelkezik az internethez kapcsolt konzollal, ezért azt szeretnék, hogy a játékosok már egy olyan játékot kapjanak a kezük közé, amelyhez nem szükséges már az első napon frissítést letölteni.

Tehát a monumentális RPG november 29-én jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra egyaránt.

 

Vélemény, hozzászólás?