STAR WARS TRILOGY ARCADE

Az 1998-ban, a Lucasarts és a SEGA kooperációjában megjelent Star Wars Trilogy Arcade egy klasszikus árkád lövöldözős játék, amely a klasszikus Star Wars trilógia (Episode IV-V-VI) legizgalmasabb csatáit dolgozza fel.

A játékban négy méretes szint található. A Battle of Yavin (Star Wars Episode IV: Egy új remény) az első Halálcsillag elleni űrcsatába repíti a játékost, egy X-szárnyúba pattanva kell a TIE vadászokkal, a csillagromboló hajók turbólézer ágyúival, és persze magával Darth Vaderrel felvenni a harcot, végül pedig maga a Halálcsillag a célpont. A Battle of Hoth (Star Wars Episode V: A birodalom visszavág) a legendás havas csatába enged betekintést, ahol az Echo bázis védelme múlik rajtad: első körben az AT-ST és AT-AT lépegetők megállítása a cél, majd a játékos a bázison gyalogszerrel ad fedezetet a menekülni készüli Millenium Falconnak. Az utolsó két pálya a Battle of Endor (Star Wars Episode VI: A Jedi visszatér) eseményeit mutatja be: a csata első felében az Endor felszínén, egy speederbike nyergéből kell támogatnod a lázadókat, a második pedig ismét az űrben játszódik, melynek során a játékos a még készülőben lévő, új Halálcsillagon és az azt védő seregen üt rajta.

A játék megnyitható extrákat is kínál. Az első két szint sikeres teljesítésével a játékos Jabba hajóján találja magát, ahol Boba Fett ellen Luke Skywalker szerepében kell összecsapnia, sikeresen kell a fejvadász lövéseit hárítania és visszairányítania, majd a filmnek megfelelően a Sarlacc torkába kell taszítania. Az első három fő szint teljesítése után ismét Luke szerepébe lehet bújni, aki ezúttal a Halálcsillagon magával a sötét nagyúrral kerül szembe. A játék ezen felül rejtett objektívákkal is rendelkezik, a játékos minden csatában bizonyos ellenféltípusok teljes kiirtásával vagy különleges célpontok eltalálásával bónuszokhoz juthat.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.