SOKKAL SZEBB KÉPI VILÁGOT KAPUNK JÁTÉK KÖZBEN A NVIDEA-NAK HÁLA!

Az NVIDIA termék portfóliója elsősorban grafikus processzorokat, vezeték nélküli kommunikációs processzorokat, PC platformokat tartalmaz, illetve különféle digitális média lejátszókat. A NVIDEA többek közt együttműködik a Sony-val és a Microsoft-tal is, a konzolok elkészítésében.

Az idei Gamescom-on a cég vezérigazgatója, Huang Zsen-hszün, bemutatta a cég legújabb videokártya-szériáját, korábban a NVIDEA videokártyái a GTX nevet viselték, most ezt RTX-re változtatták, a típusnév pedig 20XX lesz. Az új hardver azért kapta az RTX nevet, mert újabban Ray Tracing technológiával készítik a kártyákat, mely sugárkövetést jelent. A fejlesztés célja az volt, hogy növeljék a grafikai minőséget. Ezt valósidejű, realisztikus fények modellezésével érik el.

A technológiai fejlődés csak lassan csempészhető be a videójátékokba, így egyelőre csak pár játék esetében élvezhetjük majd a csodás látványt: ezek közt szerepel a Hitman 2, a We Happy Few, az Ark: Survival Evolved, a Battlefield V, illetve a Shadow of the Tomb Rider illetve, még pár másik játék. Lassan persze a többi kedvencünk is csatlakozik a fejlesztésekhez.

Az RTX-nek több verziója létezik: RTX 2070, 2080 és a 2080 TI. A teljesítményért, és a legmagasabb minőségért természetesen extra nagy összeget számolnak fel, így a legegyszerűbb RTX 270-es modellért 599 dollárt, azaz közel 170 ezer forintot kell majd fizetnie annak, aki igényt tart a látványra, az RTX 2080 TI pedig 1199 dollárba, azaz 335 ezer magyar forintba fog kerülni itthon.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.