Egyszerű és zseniális

A LocoRoco arra teszi a hangsúlyt, hogy a játékélmény élvezetes legyen, ezért nem is csináltak neki csilivili grafikát, a fő cél hogy a kreativitás legyen előtérben. A történetet nagyon egyszerűre vették, LocoRoco faj bolygójára egy meteor zuhan, ezzel pedig ne csak egy csapás történik, hanem új ellenséges faj is érkezik a bolygójukra. Az eddig békének annyi, a békés lényeknek nincs más választásuk, mint harcolni és újra megteremteni a békét.

A játék menet során gyümölcsöket lehet gyűjteni, ezzel pedig a LocoRocó játékosunk megnő, ezel csak annyi baj van, hogy ha olyan pályaszakaszra érkezünk ahol szűkek a járatok, nem fér el, de nincs lehetetlen. Egy gombnyomásra kicsi lényekké robbanthatjuk a lényünket, majd amikor újra tágas lesz a tér egybe lehet olvasztani őket. A pályákat mindenféle akadályok nehezítik, pl: tüskék, de az igazi ellenfelek a mojomojók, akik a meteor becsapodásával érkeztek. Ezek a lények a locorocókra éhesek! A játéktervezők nem bíztak semmit a véletlenre, első látásra a pályák alaprajza egyszerűnek tűnnek, de korántsem azok. Sok olyan akadály van amit csak rombolással vagy ugrálással tudunk legyűrni.

Az egyes pályák rövidek, ezért ha csak néhány perce van az embernek játszani akkor is érdemes leülni és menteni a menthetőt. A játék során többféle tárgyat tudunk felvenni, vannak olyanok amik csak élelemnek számítanak, és vannak olyanok amelyek építő elemek, ezekkel pedig feltudjuk építeni a Loco házunkat.

Vélemény, hozzászólás?