Dead Rising 3 – kapunk -e valami újat ettől a játéktól?

… nem, vagy nem igazán. A játék tulajdonképpen egy azok közül a zombi játékok közül, ahol hősünk sziszifuszi harcot vív az élőholtak ellen, akik már 15 évvel korábban (első rész) inváziót indítottak a világ ellen, illetve már 10 évvel ezelőtt (máasodik rész is) jelen voltak és ellenük kellett harcolnunk, és valószínűleg a jövőben is az életben maradás lesz a cél, már ha lesz Dead Rising 4… 

A történetét tekintve a Dead Rising 3-ban a főhős, Nick egy baráti vacsorán vesz részt, ahova (ahogy előre várható volt) betörnek a zombik, azonnal le is gyilkolnak két embert, majd a többiek elmenekülnek, és ellenállást szerveznek. A város múzeumába mentik az embereket, ahol azon dolgoznak, hogy életeket mentve valahogy megmentsék a várost. Itt találkozik Nick Gary-vel, aki egy lányt keres. Idő közben kiderül, hogy a lány Annie, aki azon a vacsorán tűnt el, amin Nick is részt vett a történet elején. Persze, hogy Nick beszáll, és segít a lány megmentésében: bár a történet végére kiderül, hogy Annie egy Chuchk nevű fazon lánya. Chuchk számos bűncselekményt követett el azért, hogy megszerezze Annie-nek a Zombrex-et, mely a halhatatlanná válás ellenszere a Dead Rising játékban.

A történetet több alternatív befejezéssel lehet lezárni.

Igazából semmi gond nem lenne ezzel a játékkal, a játékosok többsége szerette. Csak mára már talán kicsit unalmas a zombi téma, bár tény, hogy a játék 2013-ban készült, így nem hibáztathatjuk ezért.