A 2016-os év legkeresettebb játékai

A PC-s játékok forgalmazásában piacvezetőnek számító Steam közzé tette a 2016-os esztendő legnagyobb bevételt generáló játékainak listáját. Bár a videójátékok kedvelőinek a többsége valószínűleg nem fog meglepődni a toplistás helyezetteken, azonban némelyik talán mégis okozhat számukra meglepetést.

Íme a lista:

Dark Souls III. – Ez a Fantasy világban játszódó videójáték 2016. márciusában jelent meg PS4, Xbox One és PC platformokra. Az előző két rész komoly bevételei alapján a kiadó biztosra ment az új résszel.

XCOM 2 – A földönkívüliek átvették a föld irányítását és álbékével, áljóléttel tartják fenn uralmukat. A látszatot el nem fogadó felkelőket terroristaként mutatják be a közvéleménynek. Azonban ezek a felkelők menthetik meg a földet a közelgő pusztulástól.

The Witcher Wild Hunt – A The Witcher sorozat harmadik része meglepő, hogy szerepel a listán, mivel az előzőekkel ellentétben nem 2016-os, hanem 2015-ös megjelenésről van szó.

Tom Clancy’s The Division – Tom Clancy’s már rengeteg játékkal bizonyított. A neve garancia arra, hogy egy szuper, taktikai FPS játékot kapunk. Ennek megfelelően nem is csoda, hogy a 2016-os év elején megjelent Tom Clancy’s The Division rákerült a listára.

Total War Warhammer – A fantasy világban játszódó stratégiai játékok kedvelői juttatták az első helyezettek közé a Total War Warhammer játékot. Az előző Total War részek valós népek történelmét dolgozta fel, nem kis sikerrel. Az új rész szakított ezzel a hagyománnyal.

Civilization VI – A Civilization sorozat eddigi 5 része is bizonyított és népes rajongótábort szerzett, miért lett volna ez más a hatodik rész esetében?

Rocket League – Ötvözzük a focit és az autókat és létrejön a Rocket League. A fejlesztők gondoltak egy merészet, megvalósították és nem maradt el az eredmény.

No Man’s Sky – Egy érdekes Sci-fi játék, amely a megjelenésekor ugyan tele volt hibával, mégis általános tapasztalata volt a gamereknek, hogy letehetetlen.

CS:GO – A Counter Strike Global Offensive nagyon aktuális témát dolgozott fel, a terroristák és a terrorelhárítók közötti harcot. Nem kis sikerrel. Az első sorban multira fejlesztett játékot elég olcsón meg lehet vásárolni, azonban a megvásárlás után is komoly bevételeket hoz még a Steam-nek, mivel a játékbeli karakterünk felszerelését szebbé tehetjük, ha költünk rá…

GTA 5 – A listás helyezés mutatja, hogy az első négy rész sikerét hozta az ötödik rész is.

Fallout 4 – Apokaliptikus hangulatban vannak a fejlesztők már évek óta, ennek a szülötte a Fallout 4 is, amelyet már a megjelenése előtt is nagy várakozás övezett, a megjelenés után pedig komoly bevételeket hozott a kiadónak.

Dota 2 – Ingyenes, vagy mégse? Az ingyenes játékok egyik újszülötte a Dota 2, amely a listára kerüléssel egyértelművé tette, amit már eddig is sokan tudtak: az ingyenes játékok a legdrágábbak. Bár a játékot bárki ingyen játszhatja, azonban ha sikereket is akar elérni, akkor többet fog rákölteni, mint bármely más játékra.

Vélemény, hozzászólás?